Ledskyltar

Ledskyltar eller som många säger diodskyltar tillverkar vi i flera olika varianter och kombinationer, gemensamt för dessa är att belysningen är av lysdioder. Alla våra ledskyltar alltså med lysdioder kan man få i alla olika kulörer.

När det kommer till just ledskyltar så är det ett mycket miljövänligt men även väldigt energisparande alternativ jämfört med ex lysrör det traditionella neonröret. Det krävs knappt 1/10 så mycket ström för att driva ledskyltar jämfört med en neonskylt. Dessutom kan vi med ledskyltar utforma ex fristående bokstäver, ljuslådor och mer därtill. Ledskyltar kan vi göra i både klassiska och nya profiler men kan även få det enbart i s.k slingor.

Lysdioderna har lång livslängd och klarar stötar och temperaturväxlingar mycket bättre än det traditionellt använda lysrören eller neonrören. Själva led modulerna finns i olika typer vilka anpassas b la till ex bokstavens djup och bredd.

Idag kan man exempelvis även ersätta neonrör med LED rör som är tåligare och miljövänligare än neonrör, samt en energibesparing på upp till 80% i jämförelse.

TETRA CONTOUR är vår Top Of The Line produkt gällande neon ersättning.

Bästa kvalité genom hela systemet, från dioder, plast & rörhållare till konvertrarna på 24V.

Denna produkt sitter idag på många platser runt om i hela världen. I Sverige sitter den på SF-Bio, MAX Hamburgare & Casino Cosmopol, för att nämna några.

CONTOUR har en effekt på endast 11 w per löpmeter och energibesparingen är ca 80% jämfört med neonskylten.

Man kan också få olika färger utan att tillföra hälsovådliga ämnen. I skyltar med utanpåliggande neonrör finns alltid risken för skadegörelse eller andra olyckor såsom snö- och isras som kan krossa neonrören som är gjorda av glas. Med CONTOUR så minskar den risken markant då rören är tillverkad i plast och väldigt tåliga.

Fördelar med LEDskyltar

  • Mycket lång livslängd vilket borgar för låga framtida underhållskostnader.
  • Dramatiskt högre effektivitet och lägre strömförbrukning jämfört med glödlampor upp till 70-90 % billigare i drift.
  • Lägre värmeåtergivning än konventionella glödlampor samt lysrör.
  • LED slingor är mer hållbara och stöttåliga, det finns inget glas som kan gå sönder.
  • Miljövänliga.
  • Vissa lysdioder kan man ställa in för att dynamiskt ändra färg d.v.s RGB Led.

Ledskyltar elitneon